"Crveni" su zauzeli 7. mjesto u Premier ligi i nisu se uspjeli plasirati u Europu, ali Benitez koji nosi Nogometni dresovi bit će zauvijek dio tkanine Liverpoola, nogometne reprezentacije i grada, posebno zbog trofeja Lige prvaka koji je osvojio 2005. godine, i četiri najbolje četiri završnice u njegovih šest sezona na čelu.

Prva od vjerojatnih Liverpoolovih devet utakmica tijekom prosinca započinje drugim derbijem Merseysidea u srijedu navečer. Everton, međutim, nije pobijedio kod kuće svojih crvenih rivala od rujna 1999. godine, a Liverpool je rijetko bio u tako uzvišenoj poziciji kao što je sada u ta dva desetljeća od te pobjede od 1-0.

Otkako je lani otišao Jurgen Klopp, najvjerniji poručnik, uloga pomoćnika menadžera u Liverpoolu ušla je pod mikroskop. Malo je tko točan uloga koju pomoćnik ima kada se pridruži menadžeru na Anfieldu.

Virgil van Dijk koji nosi Liverpool dres smatra da Liverpool mora postati bolji. Ako će to sigurno imati suparnice širokih očiju u nevjerici pretrpanoj ljuskom, onda je u procjeni pobjednika meča još uvijek element istine. „Znamo da možemo napraviti dodatnih 10 posto. Znamo da možemo igrati bolje. "